28 grudnia 2010

Łosoś, lunch i kawa.

Świeży porcjowany łosoś bez skóry i mieszanka warzyw mrożonych to świetne i zdrowe danie które można przyrządzić w 20 minut. Lunch w restauracji dla jednej osoby to około 75 SEK. Tutaj każdy począwszy od przedszkola zjada w południe lunch. W pracy ma się pól lub godzinę wolnego w tym celu. Kończy się przez to później wieczorem, ale po tygodniu okazuje się, po co jest ta przerwa. A jest bardzo ważna żeby odpocząć i móc ze świeżym umysłem popracować po południu, a nie czekać bezproduktywnie od południa do końca dnia pracy. Pomysły na lunch są różne, każdy znajdzie coś dla siebie. W pracy są obowiązkowo kuchenki mikrofalowe i zwykłe oraz niezbędne naczynia. Oprócz lunchu są jeszcze dwie przerwy kawowe na których spotykają się wszyscy, żeby razem posiedzieć z kawą i zebrać siły do dalszej pracy. Dzięki temu marnotrawstwo czasu praca pomiędzy przerwami jest bardziej efektywna. Według mnie to służy wszystkim, pracodawcy też.

3 komentarze:

  1. a przepraszam o której zatem wychodzi się ze Szpitala? w sensie od której godziny można uskuteczniać życie rodzinne z dzieciakami?

    OdpowiedzUsuń
  2. Szpitale nie wiem ale w przychodni pracuje się od 8 do 17. Urzędy od 10 do 18 zwykle.

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj tak. Ja bym tak wolał, zważywszy że jestem na diecie bezglutenowej i muszę sobie sam przyrządzić coś jak chce się doładować, a nie poprostu kupić coś w naszych polskich sklepikach przyszpitalnych i zjeść w 5 minut. U nas przychodnie pracują na 2 zmiany :)

    OdpowiedzUsuń

Tutaj możesz umieścić swój komentarz.

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.