18 grudnia 2010

O jedzeniu

To wszystkie prawie produkty spożywcze (więcej niż 90%) mogą być krajowe i lokalne?!

A w małym plasterku szynki może być tyle smaku co do tej pory w trzech?! A zwykła zupa grochowa na stołówce w szpitalu może mieć tyle dobrej jakości składników w litrze co wcześniej w czterech, a soli dziesięć razy mniej?!

3 komentarze:

  1. Uwielbiam twój blog. Dlatego, proszę, nie pisz takich okropnych słów jak "niepożydowane". To naprawdę zasmucające i obraźliwe:(

    OdpowiedzUsuń
  2. To nie był przytyk do nikogo i na pewno nie obraźliwy ale niech tam, usunięte! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję:)
    Czasem można mimowolnie komuś sprawić przykrość. Dotyczy to wyrażeń odwołujących się do negatywnych stereotypów na temat narodowości, religii czy koloru skóry: cyganić, nie bądź Żyd, robić za Murzyna.
    Dlatego jeszcze raz dziękuję.

    OdpowiedzUsuń

Tutaj możesz umieścić swój komentarz.

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.